Защо трябва да обърнем внимание на фирмената сигурност

Да приемем, че Вашият бизнес проект тъкмо започва, а нямате пари за информационна система или за правна и финансова помощ.

Какво да правим тогава?

Предвидливият бизнесмен, като чуе, че следобед може да има гръмотевици и излиза от вкъщи с чадър още сутринта, а лековерният си казва: "Абе, точно днес няма да вали!"

Така е и в бизнеса - Наивният казва: "Нали вече подписахме договор, как ще ме излъже?", но практиката показва, че има много недоброжелатели или по-точно - предприемчиви "бизнесмени" - измамници, които на Ваш гръб ще правят пари.

Как щетите от безхаберието да бъдат по-малко?

Ами като направите проверката си преди да подпишете договора. Вижте съдебните регистрации на партньора си, бизнес миналото му, ликвидациите или фалитите му, свързаните с него лица ... Има консултанти, които ще ви направят необходимите справки, най-вероятно детективите!

Бързината е по-важна от размера, но друг фактор е решаващият.
В бизнеса най-често не големите риби изяждат малките, а бързите изяждат бавните. Но и малките, и големите, непрекъснато ядат наивните и невнимателните. Ще се опитам да бъда полезен на тези, които не искат да бъдат мамени или изядени. Как?

Решаваща е информацията
На една "средностатистическа" фирма освен технологичната информация, необходима за конкретната производствена дейност, е необходима още нормативна информация и за фирмено разузнаване.

Нормативната информация е най-добре да се обработва от вашите щатни финансисти. Минимумът обем информация, който трябва да им осигурите, е Държавен вестник и законите в актуално им състояние. Разбира се, говорим само за компютърните им версии.

Преди общуването с друга фирма е необходима предварителна информация. Нейното събиране и анализиране се нарича фирмено разузнаване от открити източници (Open Source Intelligence).

Добре е да направите проверка и за индиректно свързаните лица. Това са лица, чиито връзки не са явни и които са свързани помежду си през две или повече фирми. Този акт е много полезен преди поръчки или конкурси. Например политическа партия прави конкурс за правно-информационна система. Като проверите собствениците на фирмите за правен софтуер, ще видите, че член на изпълнителното бюро на партията е съдружник със собственика на най-голямата от тези фирми. С 99 % вероятност може да предположите, че този конкурс няма да го спечелите вие и че е най-добре да не хабите пари и нерви за участие.

Как с минимум разходи да купим максимум информация?
Просто ни се обадете - ние ще ви обясним - 0888 400 413!

Материалът е взет от tbmagazine.net